Konu
:
Sebzeli Rulo Et
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Rulo Et
08-05-2011
#
1
Şengül Şirin
Sebzeli Rulo Et
Sebzeli Rulo Et
SAdece 45 dakika gibi kısa bir sürede 4 kişilik sebzeli rulo et yemeğini hazırlamak çok kolay…
Malzemeler
4 İnce dilim dana biftek
4 Dilim pastırma
1 Çorba kaşığı sirke
1-2 Dal taze soğan
1 Paket brüksel lahanası
5-6 Adet arpacık soğan
8 Adet taze patates
4 Diş sarımsak
1-2 Kepçe sıcak su
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın
Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün
Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin
Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın
Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın
Sirke ilave edip, ateşten alın
Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın
Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın
Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin
Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün
Patatesleri soyup yıkayın
İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün
Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin
Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin
Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin
Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın
NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun
Akan suyun altında yıkayıp süzün
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul