Yalnız Mesajı Göster

Düğün Çorbası

Eski 08-05-2011   #1
Şengül Şirin
Icon7

Düğün Çorbası



Düğün Çorbası

55 dakikalık bir sürede 8 kişilik düğün çorbası hazırlamak çok kolay…


Malzemeler
  • Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış)
  • Yarım su bardağı su veya etsuyu
  • Yarım limon suyu
  • 3 Litre su (parça eti pişirmek için)
  • 1 Adet küçük havuç
  • 1 Adet soğan
  • 2 Kahve fincanı un
  • 2 Adet yumurta sarısı
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çorba kaşığı margarin
  • 1 Çay kaşığı kırmızı biber
  • 3 Çorba kaşığı yoğurt Hazırlanışı



Hazırlanışı
  1. Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın
  2. İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin
  3. İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin
  4. Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın
  5. Pişen etleri bir tabağa alın
  6. Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın
  7. 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin
  8. Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın
  9. Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin
  10. 15 dakika ağır ateşte pişirin
  11. Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın
  12. Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin
  13. Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla