Konu
:
Mantarlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Pilav
08-04-2011
#
1
Şengül Şirin
Mantarlı Pilav
Mantarlı Pilav
Pilavın malzemeleri
200 gram pirinç
250 gram mantar
1 adet kereviz
1 adet soğan
40 gram tereyağı veya margarin
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz ve maydanoz
Mantarlı pilav yapılışı
Mantarları yıkayın ve çok ince dilimler halinde doğrayın
Kerevizi ve soğanı soyup, küçük parçalar halinde doğrayın
Tereyağı veya margarini kızdırıp sebzeleri bu yağda hafifçe kavurun
Yıkanmış ve suyu iyice alınmış pirinci de katın ve hafifçe kavurmaya devam edin
Kaynar et suyunu ve tuzu pirincin üzerine dökün, çok kısık ateşte 20 dakika pişirin
Servis yapmadan önce kıyılmış maydanoz ile süsleyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul