08-03-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Divriği Pilavı
Divriği Pilavı
Malzemeler
45 gr tereyağı
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı et suyu
150 gr kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı badem içi
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı kuş üzümü
1 soğan
1 tatlı kaşığı dövülmüş tane karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz

Hazırlanışı
Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletin
Yıkayıp süzün
Üzümleri yıkayıp bir kaseye alın
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 15 dakika kadar bekletin
Kuzu etini küp şeklinde doğrayıp haşlayın
Bademi 30 gr tereyağı ile kavurun
Soğanı soyup kıyın
Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun
Sırasıyla nohut, kuş üzümü, baharat ve haşlanmış eti ilave edin
5 dakika kavurun
Sıcak et suyu ekleyin
Kaynayınca tuz, süzülmüş pirinc ve bademleri ilave edin
Tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin
Servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|