Yalnız Mesajı Göster

Buğdaylı Tavuk Budu

Eski 07-02-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Buğdaylı Tavuk Budu



Buğdaylı Tavuk Budu

4 kişilik

Malzeme:

1 adet tavuk butu
1 adet soğan
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çorba kaşığı kaşar peyniri
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam Tuz
2 adet domates
3 adet yeşil zeytin
3 adet siyah zeytin
Birkaç dal taze fesleğen
Yarım limon
40 gr tereyağ




Tarifi

Aşurelik buğdayı bir gün önceden suda bekletin Suyunu süzdürüp haşlayın ve tekrar suyunu süzdürün Buğdaylı pilav için tereyağı’nın yarısını pilav tenceresinde eritip kıyılmış soğanı kavurun Haşlanmış buğdayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun Rendelenmiş kaşarpeyniri ile sütü ekleyin Tavuk budunun iç kemiğini bıçakla aldıktan sonra tuzlayın 10 dakika kadar bekletin Tavuk budunu kızgın sıvıyağda kızartın Ayrı bir tavada kalan tereyağı’nı eritin Küp şeklinde doğranmış domates, zeytin, fesleğen yaprakları ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika kadar soteleyin Ocaktan alın Buğday pilavını çukur bir kaseye aktarıp kaşıkla düzleştirin Servis tabağına ters çevirerek aktarın Üzerine kızartmış olduğunuz piliç budunu yerleştirin En üste domatesli karışımdan yayın Sıcak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla