06-20-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Gelin Fasulyesi
Gelin Fasulyesi
Malzemeler
1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Patates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz

Yemeğin Tarifi
Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin
Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin Üzerini örtecek kadar su ekleyin Tuzunu ayarlayın Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak pişirip, servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|