Konu
:
Muhallebili Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Muhallebili Kadayıf
06-07-2011
#
2
Şengül Şirin
Cevap : Muhallebili Kadayıf
Muhallebili Kadayıf
Yine tatlı severler için çok hoş bir tarif sunuyoruz
Tel kadayıf ve muhallebi harika bir uyum sağlıyor
Bu lezzetten mahrum kalmamanızı öneriyoruz… Şimdiden afiyet olsun…
MALZEME:
Tel kadayıf 1/2 kg
Tereyağı 2 kahve fincanı
Süt 4 su bardağı
Toz şeker 10 kahve fincanı
Pirinç unu 2 kahve fincanı
Nişasta 2 kahve fincanı
Yumurta sarısı 2 adet
Tuz 1 kahve kaşığı
Portakal kabuğu reçeli 1 çay fincanı
Su 1 su bardağı
Limon suyu 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
1
Kadayıfın dörtte birini ayırın
28 cm
çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın
Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin
2
Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın
Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin
Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin
3
Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin
Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin
Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın
4
Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin
Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin
5
Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin
Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın
Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul