Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Muhallebili Kadayıf

Eski 06-07-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Muhallebili Kadayıf



Muhallebili Kadayıf

Yine tatlı severler için çok hoş bir tarif sunuyoruz Tel kadayıf ve muhallebi harika bir uyum sağlıyor Bu lezzetten mahrum kalmamanızı öneriyoruz… Şimdiden afiyet olsun…





MALZEME:









Tel kadayıf 1/2 kg
Tereyağı 2 kahve fincanı
Süt 4 su bardağı
Toz şeker 10 kahve fincanı
Pirinç unu 2 kahve fincanı
Nişasta 2 kahve fincanı
Yumurta sarısı 2 adet
Tuz 1 kahve kaşığı
Portakal kabuğu reçeli 1 çay fincanı
Su 1 su bardağı
Limon suyu 1 tatlı kaşığı




YAPILIŞI:

1 Kadayıfın dörtte birini ayırın 28 cm çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin
2 Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin
3 Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın
4 Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin
5 Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla