Yalnız Mesajı Göster

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Şekli- Gebelikte Turşu Zararlı Mı?

Eski 06-03-2011   #1
Şengül Şirin
Icon3

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Şekli- Gebelikte Turşu Zararlı Mı?



Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Şekli

Hamilelik dönemi, hem anne için hem de bebek için çok önemli bir süreç Bu süreçte tüm alışkanlıklarınızı, yaşam tarzınızı, sağlık üzerine yoğunlaştırmalısınız Bebeğinizin sağlığı ve gelişimini düşünerek, beslenmenize her zamankinden daha çok özen göstermelisiniz Bu dönemde hangi besinlerin tüketimini artırmanız, hangilerinden uzak durmanız gerektiğini yazının devamında öğrenebilirsiniz…

Hamilelik döneminde beslenme, hem bebeğin büyüyüp olgunlaşması hem de annenin gereksinimlerinin karşılanması nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir konudur
9 ay boyunca karnınızdaki bebeği beslemek için fazladan enerjiye ihtiyaç duyarsınız Hamilelikte annenin enerji, protein, mineral ve vitaminlere olan gereksinimi artar
Düzenli olarak günde 3 öğün yemek, bu yedikleri içerisinde; süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzeler, ekmek ve tahılgiller, yüksek proteinli gıda (et, balık, yumurta, fasulye) alan bir hamile normal ve dengeli besleniyor demektir
Hamilelik döneminde bol sıvı alınmalıdır Fazla şekerli ve unlu gıdalar yerine bol taze sebze ve meyve yenmelidir
Lif bakımından zengin yiyeceklerle beslenmeniz, hamilelik sırasında sık görülen kabızlığı önler Sebze, meyve ve kepekli besinler lif yönünden zengindir
Hamilelikte protein gereksinimi artar Balık, et, baklagiller, süt ve süt ürünleri protein açısından zengin olan besinlerdir
Bebeğinizin iyot ihtiyacı için iyotlu tuz kullanın Hamilelik döneminde alkol alınmamalı, kahve ve çay gibi kafein içeren içecekler mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir
Salam, sosis ve sucuk gibi katkı maddesi olan besinleri mümkün olduğunca az tüketin

Gebelikte Turşu Zararlı mı?


Turşu, sebze veya bazı meyvelerin tuzlu suda fermantasyonuyla oluşan bir yiyecek Fermantasyon sırasında oluşan laktik asit, aslında olsukça yararlı bir bileşiktir ve sizin sağlığınızı korur Turşuda bulunan bu laktik asitler, kalın bağırsakta kanser hücrelerinin oluşmasını sağlayan enzimlerin aktivasyonunu bozarak bizi kanserden korurlar
Laktik asit ayrıca, besinlerden alınan ve sizin gebeliğiniz için önemli olan demir mineralinin vücutta daha fazla yararlı bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur Bu açıdan yediğimiz turşu, bebeğinize zarar değil daha çok yarar sağlar
Tek dikkat edilmesi gereken nokta, gebeliğin son üç ayında annede hamileliğe bağlı, nadir olarak görülen tansiyon yüksekliğiyle ortaya çıkan bir hastalık riskidir Bu nedenle hamileliğin son üç ayında tuzu sınırlamak ve hatta turşu yememek daha iyidir



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla