03-25-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kıymalı Pizza
Kıymalı Pizza
Kendi pizzanızı kendiniz yapmak isterseniz aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz Hamuru tek parça ya da iki parça şeklinde ayırabilir ve pizzanızı dilediğiniz katkı malzemesiyle zenginleştirebilirsiniz…
MALZEMELER
hamuru için
- 1,5 Cay bardagi ilik su

- 1,5 Cay bardagi ilik süt

- 1 Cay bardagi sivi yag

- 1 Küp yas maya

- 1 Tutam seker

- Arzuya göre tuz


harcı için
- 300gr
Kiyma
- 2 Bas sogan

- 1/2 Cay bardagi siviyag

- 1 Cay kasigi karabiber

- 1 Cay kasigi pul biber

- 1 Yumurta( göbegine kirmak icin)
- 1 Domates(göbegini süslemek icin)
- 200gr
Kasar rendesi
SOSU ICIN:
- 1 Corba kasigi salca

- 2 Yemek kasigi siviyag

- 4 Yemek kasigi su

- 1 Cay kasigi kekik

- 1 Tutam seker

- 1 Tutamdan fazlaca tuz

HAZIRLANIŞI:
Süt, su, siviyag ve mayayi yogurma kabina alip, mayayi elinizle ezerek eritin Tuz ve sekeri ekleyip, aldigi kadar un katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurarak , kabarmasi icin bekletin
Sogani incecik kiyarak, siviyagda pembelesene kadar soteleyin Kiymayi ilave edip, kiyma kendini salana kadar ezerek kavurun Baharat ve tuzunu katarak karistirip köseye alin
Mayalanmis hamuru büyük cember seklinde ne kalin,nede cok ince olarak merdaneyle acacaginiz zemini sivi yagla hafif yaglayarak un kullanmadan acin
Firin tepsinize yagli kagit sererek hamuru tepsiye alip,hazirladiginiz sosu hamura kasikla yedirerek kaplayin Üzerine kiymali harcinizi esit serpistirin
Göbegine domateslerinizi yaprak dograyarak süsleyip,ortasina 1 yumurtayi kirin Kasar rendesini pizzanin üzerine serpistirip 200 dercede firinlayip sicak servise sunun 400 C
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|