Yalnız Mesajı Göster

18 Mart Çanakkale Zaferi

Eski 03-17-2011   #1
Şengül Şirin

18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Savaşlarını Anma TöreniBen ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım
Yırtarım dağları enginlere sığmam, taşarım

Değerli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrenciler…
Bugün burada, tarih içerisinde büyük bir önem sahibi olan 18 Mart Çanakkale Savaşlarını anmak üzere toplanmış bulunmaktayız Program akışı şu şekilde olacaktır

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
Açılış konuşması
Günün anlam ve önemini belirten konuşma
Şiir “Bir Yolcuya
Şiir “Şehidim, Vatanım
“Atatürk’ün Çanakkale ile ilgili bir anısı
Şiir “Yarın ki Çanakkale
Şiir “Çanakkale Şehitlerine
“Çanakkale Savaşlarının Siyasi Sonuçları
Şiir “Çanakkale”
Çok sesli koro(Orotoryum)
Şiir “Bugün
Şiir “Gitme Ey Yolcu”
Şiir “Çanakkale
Çanakkale Korosu

Memleketinin kurtuluşu için kendi canlarından geçen şehitlerimiz için sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum Saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyleyeceğiz

Şimdi açılış konuşmasını yapması için Okul Müdürümüz buraya davet ediyoruz

Boşalmış beş kıtanın bütün denizleri
Çanakkale olmuş sanki geçit yeri…
Karadağlı’sı, Fransız’ı, İngiliz’i…
Kendi geldiği yetmiyormuş gibi
Yanında bir de Hintli’si, Zelandalı’sı…

Günün anlam ve önemini belirtmesi için okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni ’yi buraya davet ediyoruz

Sınıfı öğrencilerinden ’ı “Bir Yolcuya” adlı şiiri okuması için buraya davet ediyoruz

Düşman sevinçle karaya tırmanıyor
Şimdilik sessiz siperlere
Yürürken sevinçle,azametle
Sahipsiz köy buldum sanıyor

Sınıfı öğrencilerinden “Şehidim,Vatanım” adlı şiiri okuyacak
Çanakkale savaşının canlı şahitlerinden en önemli kişisi hiç şüphesiz Atatürktür Sınıfı öğrencilerinden Atatürk’ün, Çanakkale Savaşı hakkındaki bir yazısını aktaracak

Sınıfı öğrencilerinden “Yarın ki Çanakkale” adlı şiiri okuyacak
Çanakkale savaşları, inanılmaz bir vahşet karşısında direnişi anlatırken, bu savaşı en iyi anlatan şiir MAkif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiiridir Bu şiiri okumaları için okulumuz öğretmenlerinden buraya davet ediyoruz

Çanakkale Savaşı sonuçlarıyla dünya düzenini derinden sarsmış, birçok ülkenin kaderini değiştirmiştir Bu sonuçlardan bazılarını söylemeleri için sınıfı öğrencileri buraya davet ediyoruz
Sınıfı öğrencilerinden “Çanakkale” adlı şiir okuyacak
Okulumuzun çok sesli korosunu “Çanakkale Orotoryumu”nu sunmaları için buraya davet ediyoruz
sınıfı öğrencileri ve “Bugün” adlı şiiri okumaları için buraya davet ediyoruz

Ölüm niçin sevilmesin,
Cennet gibi vatan için
Can nedir ki verilmesin
Cennet gibi vatan için

Okulumuz sınıfı öğrencilerinden “Gitme Ey Yolcu” şiirini okuması için buraya çağırıyoruz

Sınıfı öğrencileri , , ve ’ı buraya Çanakkale şiirlerini okumaları için davet ediyoruz

Son olarak okul koromuzu Çanakkale Türküsünü söylemeleri için buraya davet ediyoruz

Bu önemli günü bizimle paylaştığınız ve bizi dikkatle dinlediğiniz için teşekkür ederiz Çanakkale tarihimizin en önemli yerlerinden biridir ve öylece de kalacak