03-11-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kadayıf Pilavı
Kadayıf Pilavı
Malzemeler
200 gr kadayıf
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı izmir üzümü
100 gr margarin
1/2 tavuk göğsü
1 soğan rendesi
2 5 su bardağı pirinç
50 gr badem
Tuz, tarçın
1 çay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak tavuk suyu
1 5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Soğanı sıvıyağda kavurun Pirinç, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin Tavuğu haşlayın Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın
Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin Sırayla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın
Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|