Yalnız Mesajı Göster

Avcı Kebabı

Eski 03-10-2011   #1
Şengül Şirin
Icon3

Avcı Kebabı



Avcı kebabı

Malzemeler :


1 kg kuzu eti (kemiksiz)
1 avuç bezelye
2 soğan
3 havuç
4 patates
2 domates
1 çorba kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ
Kekik
Tuz, karabiber


Hazırlanışı :


Kuzu etini kuşbaşı doğrayın Harlı ateşte, sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun Soğanı soyduktan sonra doğrayıp ete ilave edin ve dört-beş dakika daha kavurun Salça ve doğranmış domatesleri katıp bir dakika karıştırdıktan sonra 12 litre (altı su bardağı) su ilave edin Bir taşım kaynatıp altını kısın

Diğer yandan havucu soyun ve yarım parmak uzunluğunda parçalara doğrayın Patatesi soyup havuç parçaları gibi kesin Bezelye içi hazır edin Etlerin pişimine yakın, havucu yemeğe ilave edin 10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katın Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatın Yemek piştiğinde yarısına kadar su kalmış olmalıdır Sıcak olarak servis edilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla