02-27-2011
|
#1
|
peri
|
Pitaya Meyvesi
Pitaya ağacı kaktüsgillerden olup üretimi ağacının güneş yanıkları ve kırağıdan çok çabuk etkilenmesinden dolayı çok büyük ilgi ve özen ister
Beyaz ve kırmızı olmak üzere iki çeşidi bulunmakla birlikte bu ayrım, aslında meyve kesildiği zaman ortaya çıkan iç rengindendir Meyve kesildiğinde içerisinde küçük susam tanesine benzeyen çekirdekleri bulunur Bu çekirdekler, tıpkı kivi deki gibi meyveyle birlikte tüketilir Eğer Pitaya dan uzun soluklu bir verim alınmak isteniyorsa, sapından kesim yapılmalıdır
Yetiştirildiği Yerler:
100 yılı aşkın bir süredir Vietnam başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen bir meyvedir Başlıca Vietnam, Kamboçya, Tayland, Kolombiya, Ekvator ve İsrail de üretimi yapılmaktadır
Faydaları:
İçerdiği besin ve mineraller itibariyle gözlerin görüş yetisini kuvvetlendirme ve yüksek tansiyonu önleme gibi bir takım özellikleri bulunmaktadır
Ayrıca içerdiği kalsiyum sayesinde güçlü iskelet sistemi ve kemikler için yararlıdır Elektrolize yardımcı olur ve vücudun nem dengesini kontrol altında tutar
Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Taze meyve olarak yiyebileceğiniz gibi; salatalarınızda, tatlılarınızda, yemeklerinize, kokteyllerinize ilave edebilirsiniz Dekoratif görüntüsü, garnitür olarak kullandığınız yerlere renk katacaktır
Muhafaza Koşulları:
7 ºC de %80 – %90 nemde muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri:
C, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum ve Lif ihtiva etmektedir

|
|
|