Yalnız Mesajı Göster

Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi (Malatya)

Eski 02-27-2011   #1
peri
icon111

Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi (Malatya)





Malzemeler
Haşhaş 1 su bardağı

Malatya Çiğ köftelik Bulgur(düğü) 1/2 su bardağı

Süt 3 1/2 su bardağı
Şeker 1 su bardağı

Ceviz içi 1/2 su bardağı


Haşhaş kavrulur ve makinede çekilir yada ezilirTencereye düğü (ince bulgur),haşhaş ve şeker konur,topaklanmaması için iyice karıştırılırYavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılırKısık ateşte devamlı karıştırılarak muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilirOcaktan alınarak ıslatılmış tepsiye dökülürBuzdolabında 2-3 saat dinlendirilirİstenilen şekilde kesilerek servis tabağına alınırÜzerine kıyılmış ceviz serpilerek servis yapılır






Porsiyon Adeti : 4-6



NOT




Tarif Afyon yöresinden alınmıştırÖzellikle kışın sabah kahvaltısında ,ramazan ayında sahurda,ekmek ile birlikte sevilerek yenirArzuya göre vanilya konabilirKüçük kaselere dökülerek de servis yapılabilir

__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz
Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla