Konu
:
Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi (Malatya)
Yalnız Mesajı Göster
Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi (Malatya)
02-27-2011
#
1
peri
Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi (Malatya)
Malzemeler
Haşhaş
1 su bardağı
Malatya Çiğ köftelik Bulgur(düğü)
1/2 su bardağı
Süt
3 1/2 su bardağı
Şeker
1 su bardağı
Ceviz içi
1/2 su bardağı
Haşhaş kavrulur ve makinede çekilir yada ezilir
Tencereye düğü (ince bulgur),haşhaş ve şeker konur,topaklanmaması için iyice karıştırılır
Yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır
Kısık ateşte devamlı karıştırılarak muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilir
Ocaktan alınarak ıslatılmış tepsiye dökülür
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir
İstenilen şekilde kesilerek servis tabağına alınır
Üzerine kıyılmış ceviz serpilerek servis yapılır
Porsiyon Adeti : 4-6
NOT
Tarif Afyon yöresinden alınmıştır
Özellikle kışın sabah kahvaltısında ,ramazan ayında sahurda,ekmek ile birlikte sevilerek yenir
Arzuya göre vanilya konabilir
Küçük kaselere dökülerek de servis yapılabilir
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin
Beklentisiz
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten
Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
peri
Kullanıcının Profilini Göster
peri tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul