Konu
:
Hamsili Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Hamsili Pilav
02-05-2011
#
2
Şengül Şirin
Cevap : Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıvı yağ
yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe göre)
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelim
Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralım
Yeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim
Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelim
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım
Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yüzlü kızartalım
Teflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralım
En üstte de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelim
Ağzı kapalı olarak fırında veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul