Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Hamsili Pilav

Eski 02-05-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Hamsili Pilav



Hamsili Pilav

Malzemeler






1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıvı yağ
yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe göre)
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı

İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha önceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim

Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yüzlü kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim

Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralımEn üstte de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla