Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Portakal Reçeli

Eski 01-23-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Portakal Reçeli



MALZEMELER:






1 kilo kalın kabuklu portakal,
1,5 su bardağı toz şeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:

Portakalların kabukları hafifçe kazınır Kaynar suya konulup yumuşayıncaya kadar haşlanır
• Haşlanan portakallar kevgire alınıp, süzülür
• Portakallar soğuyunca, küçük parçalar halinde doğranır
• Başka bir kapta, şeker ile su kaynatılarak “şurup” yapılır
• “Şurup” içine doğranmış portakallar konulur
• Şurup koyulaştığı zaman limon suyu konur
• Birkaç taşım kaynatılarak ateşten alınır
• Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur Ağzı sıkıca kapatılır



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla