Konu
:
Portakal Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Portakal Reçeli
01-23-2011
#
2
Şengül Şirin
Cevap : Portakal Reçeli
MALZEMELER:
1 kilo kalın kabuklu portakal,
1,5 su bardağı toz şeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Portakalların kabukları hafifçe kazınır
Kaynar suya konulup yumuşayıncaya kadar haşlanır
• Haşlanan portakallar kevgire alınıp, süzülür
• Portakallar soğuyunca, küçük parçalar halinde doğranır
• Başka bir kapta, şeker ile su kaynatılarak “şurup” yapılır
• “Şurup” içine doğranmış portakallar konulur
• Şurup koyulaştığı zaman limon suyu konur
• Birkaç taşım kaynatılarak ateşten alınır
• Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur
Ağzı sıkıca kapatılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul