Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Kimya Staj Defteri örneği

Eski 01-22-2011   #15
Şengül Şirin

Cevap : Kimya Staj Defteri örneği

Hijyen konusunda işçiler mamülleri paketlemeye koyarken eldiven kullanmama nedenlerini sorduğum zaman işçilerin ellerinin terlediğinden bahsettiler Bu yüzden işçiler üretime geçmeden önce ellerine hijyen sıvısı sürüyorlarmış Fakat bu konuda işçilerin gereken hassasiyeti göstermediklerini gördüm Halbuki üretim kısımının giriş kapıları otomatik hale getirilse ve bu kapının önüne bir adet hijyen musluğu konsa, bu musluğun başına bir adet dedektör konsa ve bu dedektörün altına el konmadan kapı açılmasa Böyle bir durumda bütün işçiler ellerine dezenfektan sürmeden üretimhaneye giremiyecekler, bu da mamüllerde hijyenik olmama riskini azaltacaktır
Fabrikada en önemli aksaklıklardan birisi paketleme makinalarında ayar gerektiğinden sürekli ambalaj israfının olması Bunun sebebi ise sık sık çeşit değişimine gidilmesidir Halbuki çeşit değişimini her gün değilde 3-4 günde bir yapsalar bu aksaklık azalır Bunun çözüm yolu ise satış kapasitesinin artırılmasıdır Bu da pazarlama birimine dayanmaktadır Birde çok fazla çeşidin olması bu problemi ortaya çıkarmıştır

Gofret hattında kremalanan yaprakları soğutmadan veya soğmasını beklemeden direkt kesime alıyorlar Bu da şekil bozukluklarına sebep oluyor Halbuki kremalanan yapraklar ya soğutucudan geçirilmeli veyahutta 2-3 saat bekletilmeli Her bir tost makinasının önünde birer işçi yaprak topluyor ve tostlardan yaprakları aldıktan sonra içini fırça ile temizliyor Halbuki bazit bir aparat ile tost yapraklarının otomatik olarak toplanması sağlanabilir artı tost yaprağ bu aparata düştükten sonra geçtiği yolun üstüne fırça konarak otomatikman temizlenmesi sağlanabilir Her vardiyada birer işçi tuttukları için bu her tost başına 3 işçiden işçilik tasarrufu yapılabilir

Kanaatimce ürün markası daha mantıklı ve akılda kalacak şekilde değiştirilmelidir

2li ve 3lü marshmallow paketlemesinde işçiler karton parçalarına elle marshmallowu yerleştirmektedir Halbuki rulo halinde karton paketlemenin başına yerleştirilebilir, rulo karton ilerlerken kesilip, yandan marshmallowlar kartona yerleştirilip sonra 4 demir parçası yolu ile büküm yapılabilir ve paketlenebilir Bu sayede her vardiyadan 6-7 işçi tasarruf edebilirler Bu çalışma çok kolay olmamakla birlikte kendisini çok kısa zamanda amorti edebilecek bir çalışmadır

Fabrikanın sosyal faaliyet olarak işçilerden oluşmuş amatör bir futbol takımıvardır Bu takım düzenli olarak her hafta diğer fabrikaların futbol takımları ile turnuvalara katılmaktadır Fabrikanın bunun haricinde her hangi bir sosyal faaliyeti yoktur

İşçilerin genelinin kırsal kesimden olması eğitim konusunda büyük sıkıntı çıkardığını gözlemledim Bu eksiği sık sık eğitim faaliyetleri ile gidermeye çalışıyorlar Hijyen, vucut temizliği, vucut sağlığı, iş disiplini eğitimde özellikle üzerinde durdukları konulardır