Şengül Şirin
|
Cevap : Kimya Staj Defteri örneği
2 ÜRETİM
2 A HAMMADDE
Kullanılan hammadde ve özellikleri aşağıdaki gibidir
Tip 1,2,3 Un : Rutubet %10-%15 arası, kül maks 0 6, bakır maks 1 3, gluten oranı tipine uygun olacak
Katı bisküvilik yağ: yağ min %100, renk 5 ¼” Lovibond maks 7 kırmızı, serbest yağ asidi maks %0 12, Peroksit m eq O2/kg max 1 0
Katı kaplamalık yağ: yağ min %100, renk 5 ¼” Lovibond maks 7 kırmızı, serbest yağ asidi maks %0 12, Peroksit m eq O2/kg max 1 0
Sıvı yağ: yağ min %100, renk 5 ¼” Lovibond maks 7 kırmızı, serbest yağ asidi maks %0 12, Peroksit m eq O2/kg max 1 0
Kristal şeker: Polar şeker en az 99 7, invert şeker maks 0 04, iletkenlik külü maks 0 027, braunschweig puanı maks 9 0, kurutma kaybı % M/M maks 0 06, SO2 mg/kg maks 15, Arsenik mg/kg maks 1 0, Bakır mg/kg maks 2 000, Kurşun mg/kg maks 0 500
Tuz: Rutubet maks %0 5, suda çözünmeyen madde maks %0 5, asitte çözünmeyen madde maks %0 5, sodyum klorür min %98, Magnezyum maks %0 1, Kalsiyum maks %0 1, Sülfat maks %0 4, alkalilik maks %0 2, Demir maks 10 mg/kg, Kurşun 5 mg/kg, Arsenik 1 mg/kg, Bakır 2 5 mg/kg
Sodyummetabisülfit: Safiyet min %97, SO2 min %65 3, Fe maks 10ppm, ağır metal maks 10ppm, Klorür maks %0 1, Arsenik maks 0 5 ppm, Kurşun maks 0 5 ppm, Kadmiyum 50 ppb, Selenyum maks 0 5 ppm, suda çözünmeyen yok, pH 4-4 6
Amonyumbikarbonat: NH4HCO3 100 16 PCT, Klorür 0 005 PCT, Sülfit 0 0002 PCT, Sülfat 0 006 PCT, FE 0 00085 PCT, PB 0 00002 PCT
Sodyumbikarbonat: Safiyet min %99 2, Sodyum karbonat maks %0 6, Sodyum Klorür maks %0 02, Demir Oksit maks %0 002, ağır metal maks %0 00001, Fe %0 00004, Cl %0 0046, SO4 %0 0041, P maks %0 0002, Cu maks %0 00004, Cd maks %0 00008, Co maks %0 00008, Cr maks %0 00008, Hg maks %0 00003, Mn %0 000015, Ni maks 0 00008, Zn %0 00002, organik madde %0 005
Kakao Naturel ve Alkalize: Kuru madde yağ %11±1, nem maks %5, pH 5 7±0 4, kül maks %10, kabuk yüzdesi maks 1 75,
Vanilin: e n 81-83 C, etanolik solüzyonda renk ela, çözünürlük min %99 6, sülfatlı kül maks %0 05, ağır metal maks 0 001
Vanilya, Hindistan Cevizi, Çilek, Muz, Custard Cream, Limon, Portakal, Fındık, Kiwi, Kiraz, Tereyağı, Tutti Frutti, Sütlü Çikolata, Peynir, Süt, Yulaf, Melas Aromaları: Refraksiyon indeksi 1 425-1 427,
Carmoazin, Beta Carotene, Sunset Yellow, Carmine, Chlorophyl, Riboflavin, İndigotin, Karamel
boyası renklendiriciler: Renk muhteviyatı min %85, suda çözünmeyen madde maks %0 2, eter ekstrakte edilebilir madde maks %0 2, Civa maks 1 ppm, Kadmiyum maks 1 ppm, Arsenik maks
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|