01-21-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
İnfusyon
İnfusyon
infusyon a (fr infusion'dan)
-1 Bitki parçalan (yaprak, çiçek) üzerine kaynar su dökerek ilaç hazırlama eylemi
-2 Bu şekilde hazırlanan sıvı ilaç -AnsIkl Infusyon ilaçların kullanımında en çok başvurulan bir hazırlama şeklidir Bitki parçaları (kuru yaprak ya da çiçek), üzerine kaynar su döküldükten sonra (bitkinin dokusal yapısına göre) az ya da çok uzun bir süre kapalı bir kap içinde tutulur Meydana gelen sıvı soğuduktan sonra süzülerek alınır Genellikle 100 g su için 2 g bundan katılarak kullanılır
Infusyon hazırlanmasında kolay bir yöntem de, drogu toz haline getirdikten sonra yeteri kadar soğuk su İle karıştırarak (genellikle 100 cm3 suya 2 g drog) kaynatmaktır Kaynama başlar başlamaz in-fusyon ateşten çekilir, soğutulur ve süzülür infusyon her defasında taze hazırlanmalıdır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|