Konu
:
Ciğer Tava
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Ciğer Tava
12-28-2010
#
2
Şengül Şirin
Cevap : Ciğer Tava
4 kişilik
Malzeme:
1 adet koyun ciğeri
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet soğan
2 adet patates
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz
Kızartmak İçin :
Yeteri ayçiçek yağı
Tarifi
Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Patatesleri bol kızgın yağda kızartın
Soğanları soyup incecik doğrayın
Kıyılmış maydanoz ve kızarmış patates ile karıştırın
Ciğeri bol suyla yıkayıp kanından arındırın ve kuşbaşı şeklinde doğrayıp tekrar yıkayın
Suyunun süzülmesi için bir süzgeçte bekletin
Doğranmış ciğerleri una bulayın
Sıvıyağı derin bir tavaya alıp kızdırın
Unlanmış ciğerleri kızgın yağda kızartın
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın
Ciğerleri tuz ve pulbiber ile harmanlayın
Soğanlı, patatesli garnitürle birlikte servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul