Konu: Ciğer Tava
Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Ciğer Tava

Eski 12-28-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Ciğer Tava



4 kişilik

Malzeme:

1 adet koyun ciğeri
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet soğan
2 adet patates
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz

Kızartmak İçin :


Yeteri ayçiçek yağı



Tarifi

Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın Patatesleri bol kızgın yağda kızartın Soğanları soyup incecik doğrayın Kıyılmış maydanoz ve kızarmış patates ile karıştırın Ciğeri bol suyla yıkayıp kanından arındırın ve kuşbaşı şeklinde doğrayıp tekrar yıkayın Suyunun süzülmesi için bir süzgeçte bekletin Doğranmış ciğerleri una bulayın Sıvıyağı derin bir tavaya alıp kızdırın Unlanmış ciğerleri kızgın yağda kızartın Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın Ciğerleri tuz ve pulbiber ile harmanlayın Soğanlı, patatesli garnitürle birlikte servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla