12-26-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Yeşil Fasulye Çorbası
Yeşil Fasulye Çorbası
6 kişilik
Malzeme:
2 adet domates
100 gr yeşil fasulye
100 gr havuç
2 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
yeteri kadar su
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
1 çay kaşığı pul biber
1 adet et bulyon
1 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası

Tarifi
Fasülyeleri ve havuçları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz Ayrı bir tencerede yağı eritiyoruz ve küp küp kesilmiş soğanları iave ediyoruz Soğanlar pembeleşince önce içine doğranmış fasulye ve havuçu koyup hafif kızartıyoruz sonra kabuklarını soyup küp küp kestiğimiz domatesleri ilave ediyoruz Domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz Salçayı, bulyonu ve unu yavaş yavaş ilave ediyoruz İyice karıştırıp tuz reyhan ve pulbiberi ilave ediyoruz yeteri kadar su ialve edip kaynamaya bırakıyoruz kaynayınca kısık ateşte 5-10 dk daha pişirip sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun
İstenirse servis sırasında rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sunabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|