Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Pilav

Eski 12-06-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sebzeli Pilav



Sebzeli Pilav 4 kişilik

Malzeme:
500 gram kepekli pirinç
1 küçük kase taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet renkli biber
30 gram tereyağ
3 su bardağı su
Tuz


Tarifi
Kepekli pirinci yıkayarak suyunu süzdürün Sebzeleri yıkayıp temizleyin Havuç ve kabakları soyun Taze fasulyeleri yıkayarak kılçıklarını temizleyin Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın Tereyağ’ı eritip sebzeleri soteleyin Pirinci ilave ederek 10 dakika kadar kavurun Tuzunu ve 3 bardak suyu ekleyin Su bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve pirinç suyunu çekene dek pişirin Pilav pişince ocaktan alıp demlenmeye bırakın Servis tabağına alarak sıcak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla