Konu
:
Sebzeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Pilav
12-06-2010
#
1
Şengül Şirin
Sebzeli Pilav
Sebzeli Pilav
4 kişilik
Malzeme:
500 gram kepekli pirinç
1 küçük kase taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet renkli biber
30 gram tereyağ
3 su bardağı su
Tuz
Tarifi
Kepekli pirinci yıkayarak suyunu süzdürün
Sebzeleri yıkayıp temizleyin
Havuç ve kabakları soyun
Taze fasulyeleri yıkayarak kılçıklarını temizleyin
Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın
Tereyağ’ı eritip sebzeleri soteleyin
Pirinci ilave ederek 10 dakika kadar kavurun
Tuzunu ve 3 bardak suyu ekleyin
Su bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve pirinç suyunu çekene dek pişirin
Pilav pişince ocaktan alıp demlenmeye bırakın
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul