Konu
:
Reçel Kıvamında Pişmediyse
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Kıvamında Pişmediyse
11-13-2010
#
1
Şengül Şirin
Reçel Kıvamında Pişmediyse
Reçel Kıvamında Pişmediyse
Reçel ya da marmelatı pişirdiniz
Ancak soğuduktan sonra çok sulu olduğunu farkkettiniz
Endişelenmeyin, çaresi var
Reçeli tekrar ateşe koyun
İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin
Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmışsa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin
Kıvamında piştiğini kontrol etmek için reçelin içine temiz bir tahta kaşık batırıp çıkarın ve bir tabağın üzerine önce yatay sonra dikey olarak tutun
Eğer kaşığın üzerindeki reçelin hepsi birlikte tabağa akarsa ve yayılmazsa kıvamında pişmiş demektir
Veya bir kaşık reçeli soğuk bir tabağa dökün
Döker dökmez üzerinde sert bir tabaka oluşursa pişmiş demektir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul