Yalnız Mesajı Göster

Reçel Kıvamında Pişmediyse

Eski 11-13-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Reçel Kıvamında Pişmediyse





Reçel Kıvamında Pişmediyse
Reçel ya da marmelatı pişirdiniz Ancak soğuduktan sonra çok sulu olduğunu farkkettiniz Endişelenmeyin, çaresi var Reçeli tekrar ateşe koyun İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmışsa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin Kıvamında piştiğini kontrol etmek için reçelin içine temiz bir tahta kaşık batırıp çıkarın ve bir tabağın üzerine önce yatay sonra dikey olarak tutun Eğer kaşığın üzerindeki reçelin hepsi birlikte tabağa akarsa ve yayılmazsa kıvamında pişmiş demektir Veya bir kaşık reçeli soğuk bir tabağa dökün Döker dökmez üzerinde sert bir tabaka oluşursa pişmiş demektir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla