11-08-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kuru Patlıcan Dolması
Kuru Patlıcan Dolması 4 kişilik
Malzeme:
8 adet patlıcan
1 adet soğan
200 gram dana kıyma
200 gram kuzu kıyma
5 çorba kaşığı baldo pirinç
2 adet domates
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
1/4 demet taze reyhan
2 çorba kaşığı biber salçası
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı Karabiber
2 adet limon
100 gram süzme yoğurt
1 diş sarımsak

Tarifi
Kuru patlıcanları 5 dakika kaynar sıcak suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın Soğanı minik küpler halinde ince ince doğradıktan sonra karabiber, maydanoz ve reyhan ile birlikte ovalayarak yumuşatın Dana ve kuzu kıyma, yıkanmış baldo pirinç, doğranmış domates, salçanın yarısı ve baharat ilavesi ile bütün malzemeyi harmanlayın Karışım ile kuru patlıcanların içlerini doldurup tencereye dizin Üzerini dilimlenmiş limonlar ile kaplayın Kalan salçayı su ile inceltip zeytinyağı ile karıştırın Bu karışımı dolmaların üzerine gezdirerek dökün Karışımı kısık ateşte pişirin İsteğe göre sarımsaklı süzme yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|