Yalnız Mesajı Göster

Buharda Tavuk

Eski 11-05-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Buharda Tavuk



Buharda Tavuk





Malzemeler,
1 kilo tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin
Geniş bir kâsede; limon suyu, tuz, sarımsak, kırmızı biber, zeytinyağını iyice karıştırın
Tavuk etlerini hazırladığınız sosa bulayıp yaklaşık 15 dakika bekletin
Orta boy tencerenin içini kaynar suyla doldurup içine kekiği ekleyin
Soslu tavuğu tencereyle aynı genişlikte kevgire yerleştirin
Kevgiri tencerenin üzerine koyup, tencerenin kapağını kapatın
Orta dereceli ateşte yaklaşık 1 saat, tavuk eti yumuşacık olana kadar pişirin
Haşlanmış patates ve brokoliyle servis yapın
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla