Konu
:
Zeytinyağlı Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kereviz
11-04-2010
#
1
Şengül Şirin
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı kereviz
4 kişilik
Malzeme:
Ana Yemek :
1 kg kereviz
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 adet soğan
1 çay bardağı su
1 adet limon
1 adet portakal
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
Tarifi
Havuçları soyup dilimleyin
Soğanı soyup kıyın
Kerevizleri temizleyin ve enine üçe bölün
Göbek kısmını bir kaşık yardımıyla hafifçe oyarak yarım limon ile ovalayın
Geniş bir tencereye kerevizleri yerleştirin
Üzerlerine havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış soğanları ilave edin
Tozşeker ve tuzu serpiştirin
Portakal ve limonun suyunu sıkıp suyuda ekleyerek karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin
En son zeytinyağını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte kerevizleri çok fazla yumuşatmadan pişirin
Ilık veya soğuk servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul