11-02-2010
|
#3
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Kayseri Yağlaması
4 kişilik
Malzeme:
1 kg un
1 su bardağı su
Tuz
İç Malzeme için :
500 gram kuzu kıyma
5 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
1 paket bitkisel margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 tatlı kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Tarifi
Unun ortasını havuz gibi açın Suyu ilave edip yoğurun Üzerine temiz bir bez örtüp 30 dakika kadar dinlendirin Soğanların kabuklarını soyup incecik kıyın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip incecik kıyın Maydanozları yıkayıp sularını süzdürün ve incecik kıyın Kıymayı fındık yağında kavurun Kıyılmış soğanları ekleyin 10 dakika daha kavurun İnce kıyılmış biberleri ilave edin Bitkisel margarin yağ’ı ekleyip karıştırın Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin Karabiber, pulbiber, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın Ocaktan alın Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri oklava yardımıyla açın Yufkaları yağsız tavada çevirerek pişirin Yufkalardan birini alarak üzerine iç malzemeden yayın Üzerini tekrar yufka ile örterek iç malzemeyi üzerine yayın Bu işleme tüm malzemeler bitene dek devam edin Dilimleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|