Konu
:
Çocuktuk Hepimiz - Petra Hammesfahr
Yalnız Mesajı Göster
11-01-2010
#
1
Şengül Şirin
Epsilon Yayınevi
· Basım Tarihi : 10 - 2010
· ISBN : 9789944823289
· Sayfa Sayısı : 227
· Çevirmen : Ali Melih AtaFırat
· Etiket Fiyatı : 17
00 TL
Kitap Özeti
Türk okuyucularının “Günahkar” “Korkulu Bekleyiş” “Sessiz Kiracı” gibi romanlarıyla tanıdığı Petra Hammesfahr sınıfsal farklılıklar azınlık sorunları yabancı düşmanlığı ve eğitim gibi sosyal konulara da değindiği bu kitabında yine okuyanların yüreklerine dokunacak bir öyküye imzasını atıyor
Kocasını ve oğlunu trafik kazasında kaybeden Kathi oğluna çarpan çocuğu ve onun gibi serserileri “asalaklar” olarak görmektedir
Hem onlara hem de hayata karşı çok öfkelidir
Bir gün markette hırsızlık yapan bir gençle karşılaşır
Önce ne yapacağını bilemez sonra genci takip eder ve onun boş bir köşkte yaşadığını öğrenir
Yardım almak için gittiği sosyal yardım kurumundaki Engelbrecht bu gencin sorumluluğunu Kathi'nin üstlenmesini ister
Kathi bu süreçte bir yandan oğlunun odasını eşyalarını bir başkasının kullanmasına hiç hazır olmadığını ve çocuğunu büyütürken yaptığı hataları fark ederken bir yandan da Jörg'ün varlığına gün geçtikçe alışacaktır
Jörg içkici babası onu hiç umursamayan annesi ve serseri kardeşleri yüzünden evden kaçmıştır
anlayacaktır
Alıntıdır
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul