10-30-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Meyve ve Sebze Vitaminlerini Atmayın
Kabuk Soyma Alışkanlığımız
Meyve yerken genellikle kabuğunu soyarak yeriz Eskiden böyle bir alışkanlığımız yoktu ama bu alışkanlık kültürümüze nasıl girdiyse hiç de iyi etmedi Çünkü bu alışkanlık sağlığımıza düşman Aynı şey sebzelerde de görülüyor Hanımlar yemek yaparken olsun salata yaparken olsun sebzelerin kabuklarını sürekli göz ardı etmekteler…Peki böyle yapmamızdaki kaybımız ne biliyor muyuz?

Meyve ve Sebze Vitaminlerini Atmayın
TÜBİTAK’ın sitesinde, kabuklu sebzelerin ve meyvaların vitamininin, en fazla kabuklarına çok yakın yerlerinde olduğu belirtilerek, “Bunun için çok ince soyun, ya da hiç soymadan kullanın Yeşil sebzeleri doğramadan yıkayın, aksi takdirde kesik yerlerinden vitamini kaybeder Yeşil salataların genellikle atılan dış yaprakları, güneşe yakın oldukları için daha çok vitamin içerir” ifadesine yer veriliyor
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|