Yalnız Mesajı Göster

Meyve ve Sebze Vitaminlerini Atmayın

Eski 10-30-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Meyve ve Sebze Vitaminlerini Atmayın



Kabuk Soyma Alışkanlığımız

Meyve yerken genellikle kabuğunu soyarak yerizEskiden böyle bir alışkanlığımız yoktu ama bu alışkanlık kültürümüze nasıl girdiyse hiç de iyi etmediÇünkü bu alışkanlık sağlığımıza düşmanAynı şey sebzelerde de görülüyorHanımlar yemek yaparken olsun salata yaparken olsun sebzelerin kabuklarını sürekli göz ardı etmekteler…Peki böyle yapmamızdaki kaybımız ne biliyor muyuz?








Meyve ve Sebze Vitaminlerini Atmayın

TÜBİTAK’ın sitesinde, kabuklu sebzelerin ve meyvaların vitamininin, en fazla kabuklarına çok yakın yerlerinde olduğu belirtilerek, “Bunun için çok ince soyun, ya da hiç soymadan kullanın Yeşil sebzeleri doğramadan yıkayın, aksi takdirde kesik yerlerinden vitamini kaybeder Yeşil salataların genellikle atılan dış yaprakları, güneşe yakın oldukları için daha çok vitamin içerir” ifadesine yer veriliyor




__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla