10-30-2010
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Güveçte Kuru Fasulye
4 kişilik
Malzeme:
400 gram kuru fasulye
1 adet küçük boy soğan
4 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
30 gram tereyağ
tuz,karabiber
10-12 dilim sucuk

Tarifi
Fasulyeyi bir gün önceden ıslatın Derin bir tencerede fasulyeleri haşlayın Soğanı yemeklik doğrayın Başka bir tencerede tereyağ'da soğanı kavurun Doğranmış domatesler ve salçayı tencereye ilave edin 5 dakika daha kavurun Diri kıvamda haşlanmış fasulyeyi ekleyin Birkaç dakika daha kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin 5 dakika daha kaynattıktan sonra kuru fasulyeyi ısıya dayanıklı bir güveç kabına aktarın Tuz, pul biber ve dilimlenmiş sucuğu ilave edin, ağzını alüminyum folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1,5 saat pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|