Konu
:
Ispanak Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Ispanak Sufle
10-29-2010
#
1
Şengül Şirin
Ispanak Sufle
Ispanak sufle
4 kişilik
Malzeme:
1 kg ıspanak
20 gram tereyağ
3 adet yumurta
Üzeri için :
süzme yoğurt
Tarifi
Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sonra kaynar suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın
Suyunu süzüp hafifçe sıkarak ince ince kıyın
Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın
Yumurta sarılarını çırpma teliyle hafifçe çırpıp rendelenmiş kaşarpeyniri, oda ısısında yumuşamış tereyağı ve bir tutam tuzu ilave edin
Ispanakla karıştırıp yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın
Ayrı bir kapta yumurta aklarını koyu bir köpük haline gelene kadar çırpın
Yumurta aklarını ıspanak karışımının üzerine paylaştırın
En son birer tatlı kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri ekleyin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
İsteğe göre süzme yoğurt ile ılık servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul