Yalnız Mesajı Göster

Ispanak Sufle

Eski 10-29-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ispanak Sufle



Ispanak sufle 4 kişilik

Malzeme:
1 kg ıspanak
20 gram tereyağ
3 adet yumurta
Üzeri için :
süzme yoğurt



Tarifi

Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sonra kaynar suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın Suyunu süzüp hafifçe sıkarak ince ince kıyın Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın Yumurta sarılarını çırpma teliyle hafifçe çırpıp rendelenmiş kaşarpeyniri, oda ısısında yumuşamış tereyağı ve bir tutam tuzu ilave edin Ispanakla karıştırıp yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın Ayrı bir kapta yumurta aklarını koyu bir köpük haline gelene kadar çırpın Yumurta aklarını ıspanak karışımının üzerine paylaştırın En son birer tatlı kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri ekleyin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin İsteğe göre süzme yoğurt ile ılık servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla