10-28-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Şeftalili Tavuk Göğsü
Şeftalili Tavuk Göğsü
Şeftalili Tavuk Göğsü için malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Sosu İçin:
- 3 adet şeftali
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı nişasta

Şeftalili Tavuk Göğsü yemek tarifi
Tencerenize unu, sütü, tozşekeri alın Karıştıra karıştıra pişirin En son vanilya ve tarçını ekleyin Pişen bu karışımı mikserle 10 dakika çırpıp servis tepsisine alın Diğer tarafta şeftalileri püre yapın
Pudra şekeri ve nişasta ile bir taşım kaynatıp soğutun Tepsideki kremanın üzerine dökün Soğuduktan sonra mümkünse birgece buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapın
İsterseniz şeftali dilimleri ile de süsleyebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|