Konu
:
Sahlepli Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Sahlepli Parfe
10-22-2010
#
1
Şengül Şirin
Sahlepli Parfe
Sahlepli Parfe
4 kişilik
Malzeme:
200 ml krema
1 tatlı kaşığı toz şeker
10 gram süt
2 yaprak jelatin
Sosu İçin :
20 gram kuru üzüm
5 gram mısır nişastası
5 gram toz şeker
krema için :
30 gram krema
5 gram pudra şekeri
Tarifi
Bir sos tenceresinde süt ve tozşekeri kaynatın
Jelatinleri 5 dakika soğuk suda bekletip daha sonra 1 çay bardağı kaynar suyun içinde eritin
Ocakta kaynayan karışımın içine toz sahlep ve jelatini ekleyerek karıştırmaya devam edin
Derin bir kapta kremayı kabarana kadar çırpıp karışıma ilave edin
Hazırladığınız karışımı parfe kalıbına aktarın
Dondurucuda soğumaya bırakın
Üzümlü sos için bira, tozşeker ve mısır nişastasını bir sos tenceresinde kaynatın
Kaynayan karışımın içine üzümleri ekleyip soğumaya bırakın
Biralı krema köpüğü için krema ve pudraşekeri sertleşene kadar iyice karıştırın
Sertleşen karışımın içine birayı ekleyip karıştırmaya devam edin
Dondurucudan çıkardığınız parfenin üzerine biralı krema köpüğü ve yanına üzümlü sos ekleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul