Konu
:
Kuru Kayısılı Toplar
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısılı Toplar
10-20-2010
#
1
Şengül Şirin
Kuru Kayısılı Toplar
Kuru kayısılı toplar
malzemeleri
200 gr margarin
1 su bardağı pudraşeker
3
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı krema
1 damla kayısı esansı
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
2 yumurta
Üzeri için
2 yumurta akı
İnce çekilmiş antep fıstığı içi
Hazırlanışı
Yumurtaları mikserle iki misli oluncaya kadar çırpın
Margarini oda ısısında yumuşatıp ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın
Pudra şekerini ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin
Karışımı hamur yoğurma kabına alın
Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun
Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin
Yumuşak bir hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Renkli kek kağıtlarına paylaştırın
Servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul