Yalnız Mesajı Göster

Kuru Kayısılı Toplar

Eski 10-20-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kuru Kayısılı Toplar



Kuru kayısılı toplar
malzemeleri

200 gr margarin
1 su bardağı pudraşeker
35 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı krema
1 damla kayısı esansı
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
2 yumurta
Üzeri için
2 yumurta akı
İnce çekilmiş antep fıstığı içi


Hazırlanışı
Yumurtaları mikserle iki misli oluncaya kadar çırpın Margarini oda ısısında yumuşatıp ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın Pudra şekerini ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin Karışımı hamur yoğurma kabına alın
Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin Yumuşak bir hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Renkli kek kağıtlarına paylaştırın Servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla