10-15-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sezar Salata
Sezar Salata 4 kişilik
Malzeme:
700 gr marul
1 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı
4-5 adet ançuez
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı parmesan peyniri
1,5 limon
3 dilim ekmek
Tuz
Karabiber

Tarifi
Ekmekleri küp şeklinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın Ekmeklerin üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağından hafifçe gezdirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar kızartın Fırından alın Marul yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın Elinizle parçalara ayırıp geniş ve çukur bir kaseye aktarın Sezar salatanın sosunu hazırlamak için ançüezi minik parçalara bölün Kalan zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak, mayonez, peynirin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın En son limonların suyunu sıkıp ilave edin Tekrar karıştırın Marul yaprakları ile sosu birleştirip iyice karıştırın Kızarttığınız ekmekleri ve kalan peynirleri ekleyip tekrar karıştırın Servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|