10-06-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Zencefilli Krem Brule
Zencefilli Krem Brule 2 kişilik
Malzeme:
250 gram krema
5 adet yumurtanın sarısı
100 gram toz şeker
Yarım çay kaşığı taze zencefil
1 tatlı kaşığı esmer şeker
2 adet tatlı tart hamuru

Tarifi
Krema, vanilya ve tozşekeri tencerede bir taşım kaynattıktan sonra soğutun Yumurta sarılarını ilave edip çırptıktan sonra tekrar ocağa koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra rendelenmiş zencefili ekleyerek mikser yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar ezin Bir gün buzdolabında beklettikten sonra karışımı pişmiş tart hamurlarının içine doldurun Üzerine esmer şeker serpiştirerek pürmüz yardımı ile karamelize edin Çilek, kivi, vişne gibi meyve sosları ile servis edin
Not:Krema kıvamını elde edebilmeniz için soğutma aşaması çok önemlidir Ayrıca zencefil, tatlı soğukken eklenmelidir Aksi takdirde ısı zencefilin tüm kokusunu yok eder
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|