10-06-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Hindi Sarma
Hindi Sarma 4 kişilik
Malzeme:
1 adet kemiksiz hindi göğüs eti
2 dilim ekmek
1 adet soğan
4-5 adet kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağ
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 su bardağı pilavlık pirinç
Tuz
Karabiber
kekik
biberiye

Tarifi
Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin Pirinci 2 su bardağı suyla yarı yarıya haşlayıp soğuması için kenara alın Diğer tarafta ekmek içi, soğan, kereviz yaprağı, teremyağ, maydanoz, dereotu, sarımsak, biberiye, tuz, karabiber ve kekiği mutfak robotunda çekin Karışımı yarı haşlanmış pirinç ile karıştırın Karışımı incelttiğiniz hindi etinin orta kısmına yayın Hindi etini rulo şeklinde sarıp açılmaması için ısıya dayanıklı bir iple sarın Eti yağlı kağıt ile kaplanmış bir fırın tepsisine yerleştirin Isıya dayanıklı bir kaba su doldurup fırına yerleştirin Önceden ısıtılmış 195 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin Hindi sarmayı fırından alıp üzerindeki ipi çözün Dilimleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|