09-29-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kalem Pirzola
Kalem Pirzola 4 kişilik
Malzeme:
600 gram kalem pirzola
3 adet domates
2 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet renkli dolmalık biber
2 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber

Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın Tuz, karabiber, defneyaprağı ve sıvıyağı ilave edin İnce dövülmüş kalem pirzolaları fırın tepsisine dizin Üzerine domates sosu ilave edin Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin Diğer tarafta yıkayıp soyduğunuz kabak, patlıcan ve renkli biberi şerit halinde dilimleyin Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirin Karamelize soğan, domates sos ve hardal sosla birlikte servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|