Yalnız Mesajı Göster

Hindili Kabak Graten

Eski 09-23-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Hindili Kabak Graten



Hindili Kabak Graten

4 kişilik

Malzeme:

2 adet kabak
100 gram hindi eti
1/2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı kaşar peyniri
1,5 çorba kaşığı tereyağ
1/2 çay kaşığı Tuz
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 adet havuç
4 su bardağı su



Tarifi


Kabakları dikey ortadan ikiye kestikten sonra içlerini bir kaşıkla çıkartın Kaynayan tuzlu suda 4 dakika haşlayın Soğuk su içerisine çıkartıp soğutun Bir tavada erittiğiniz tereyağda sırasıyla ufak küpler şeklinde doğranmış sarmısak, soğan, biber, havuç ve kuşbaşı hindi eti ilave ederek soteleyin

Tuzunu ayarlayın Kalan tereyağı başka bir tava içinde eritip unu yağda kavurun Süt ve tuz ilave edip beşamel sos hazırlayın Hindili karışımı kabakların içine paylaştırın Üzerine beşamal sos gezdirip kaşar peyniri rendesi serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin Taze nane ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

Öneri: Beşamelinizin daha sarı bir renge sahip olmasını istiyorsanız, içerisine yumurta sarısı ekleyip karıştırınız

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla