09-22-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Roka çorbası
Roka çorbası
4 kişilik
Malzeme:
3 demet roka
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 litre sebze suyu
1 çorba kaşığı krema
1 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için :
2 çorba kaşığı süzme yoğurt

Tarifi
Sos için sıvıyağ, et bulyon, pulbiber, zencefil, soya sosu, karabiber ve limon suyunu kasede çırpın Dana etini küçük bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın Suyunu süzüp küçük küçük doğrayın Lahana, marul ve havucu temizleyip jülyen doğrayın Derin bir tencerede suyu kaynatın Doğranmış sebzeleri ilave edip haşlayın Haşlanmış eti ve sos karışımını ekleyin Karıştırarak birkaç taşım kaynatın Kaynarken üzerinde oluşan tortuları delikli bir kepçe yardımıyla süzün Nişasta ile 1 yumurtanın sarısını küçük bir kasede karıştırın Çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp tekrar karıştırın ve kaynamakta olan çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın Çorbayı servis kaselerine paylaştırın Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|