Konu
:
4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanuna Göre Koruma Kararı ve Tedbir Nafakası İstemi Dilekçesi
Yalnız Mesajı Göster
4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanuna Göre Koruma Kararı ve Tedbir Nafakası İstemi Dilekçesi
09-15-2010
#
1
Şengül Şirin
NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
(Aile Mahkemesi Sıfatı İle)
ERZİNCAN
DAVACI : Adı ve Soyadı T
C
Kimlik No:
Adres
DAVALI : Adı ve Soyadı
Adres
DAVA KONUSU : 4320 sayılı Kanuna göre koruma kararı ve tedbir nafakası
AÇIKLAMALAR :
1- Davalı ile …/…/… tarihinde Erzincan’da evlendim
Bu evliliğimizden henüz çocuğumuz bulunmamaktadır
Eşim pazarcılık yaparak geçimimizi temin etmektedir
Günlük kazanmakta günlük harcamaktadır
Ekonomik sıkıntılar ve alkol kullanma alışkanlığı nedeni ile sık sık tartıştığım eşim bana son zamanlarda şiddet uygulamaya başladı
2- Şiddet uygulayan eşimin cezalandırılması için Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum
Ayrıca 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun çerçevesinde koruma kararı verilmesi bu karar çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınmasını ve koruma kararı süresince geçerli olmak üzere aylık 300
00 Yeni Türk Lirası tedbir nafakasına karar verilmesi için bu davayı açmak zarureti hâsıl olmuştur
DELİLLER : Nüfus kaydı tanık ve ilgili her türlü delil
HUKUKİ NEDENLER : 4320 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda anılan ve resen dikkate alınacak nedenlerden dolayı yargılama yapılarak koruma kararı verilmesi ve bu çerçevede gerekli olan tedbirlerin alınmasına koruma kararı süresince aylık 300
00 Yeni Türk Lirası tedbir nafakasının davalı taraftan alınarak tarafıma ödenmesine karar verilmesi arz ve talep ederim
…/…/…
Davacı
Adı ve Soyadı
İmza
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul