09-12-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tatlı Sandviç Tarifi , Nasıl Yapılır, Malzemeler
Kahvaltı için birebir olan cevizli kayısı marmelatlı sandviçler keyfinizi ve ağzınızın tadını yerine getirecektir

Tatlı Sandviç Malzemeleri;
2 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı şeker
1 Paket instant maya
Yeteri kadar un
İçi için,
1 kase kayısı marmelatı
Yarım Çay bardağı dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
Tatlı Sandviç Hazırlanışı;
Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp aldığı kadar un ile orta sertlikte hamur elde edin
Üstünü temiz bir bezle örtüp yaklaşık bir saat mayalanması için bekletin
Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin
185 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra yuvarlakları ortadan ikiye kesin
Marmelatı bir kâseye alıp üzerine ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın
Kestiğiniz yuvarlakların içine bu karışımdan sürüp diğer yarısını üzerine kapatın
Dilerseniz üzerlerini kapatmadan da servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|