Konu
:
Meyve Kabuklarının Faydaları Nelerdir?
Yalnız Mesajı Göster
Meyve Kabuklarının Faydaları Nelerdir?
08-23-2010
#
1
Şengül Şirin
Meyve Kabuklarının Faydaları Nelerdir?
Meyve Kabuklarının Faydaları Nelerdir?
Meyveler Nasıl Tüketilmelidir?
Meyvenin insan hayatındaki yeri tartışılmaz bir gerçek ancak meyve tüketimini doğru bir şekilde yapmak gerekir
Meyve tüketme bilinci insanlarda yanlış yerleştiği için tüketilen meyvelerden tam anlamıyla faydalanılmamaktadır
Örnek olarak kabuklu tüketilmesi gereken meyvelerin kabuklarının soyulması ve bu meyvelerin kabuksuz tüketilmesidir
Oysa meyvelerin kimisi kabuklu tüketildiğinde kimisi de kabuksuz tüketildiğinde gerçek anlamda faydasını ortaya koyabilmektedir
Ancak Florida Üniversitesinde Beslenme Profesörü olan Doktor Susan Percival bazı önemli antioksidanlann kabukta bulunduğunu belirtiyor
Elma Kabuğunun Faydaları
Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş
Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsiniz
Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edersiniz
Salatalık Kabuğunun Faydaları
Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor
Silis için uzanların önerdiği minimum bir doz yok ama uzmanlar günde en az beş miligramı uygun buluyor
Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğin miktara denk
Organik olmasına dikkat edin
Normal salatalıkların dış yüzeyi raf ömrü uzasın diye koruyucu maddelerle kaplanır
Ancak organik olanlar orijinal halde bırakılır
Patlıcan Kabuğunun Faydaları
Bu mor renkli yiyecekten bir şerit sıyırdığında 300 miligram nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini
engelleyen bir antioksidan) elde etmiş olursunuz
Ayrıca 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum ve üç gram lif kaybediyor olmanız
Eğer az yağlı peynir ve sosa yatırırsan, (marketten satın alır almaz kullandığın takdirde) kabuğunun soyulup soyulmadığını anlamazsın bile
Kivi Kabuğunun Faydaları
İnce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşır
Tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyorsanız içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırabilirsiniz veya kağıt kadar ince dilimleyip salatana koyabilirsiniz
Portakal Kabuğunun Faydaları
Kabuğun üst kısmında bulunan dlimonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıdır
Arizona Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı görülmüş
Dış kabuğu ısırmak yerine, somonun üzerine çeşni yerine serpebilirsiniz ya da salatana sosla birlikte karıştırabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul