08-12-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pespembe
Pespembe
Malzemeler
200 g Frenk üzümü (1 su bardağı civarında)
125 g frambuaz (20 adet gibi)
200 g çilek (15-16 adet)
1 paket krema (200 ml)
1 fincan süt (75 ml)
1 fincan un (40 g)
1 fincan toz şeker (60 g)
2 adet yumurta
Carte d'Or Light Çilekli Dondurma (2 kaşık)

Hazırlanışı
Frenk üzümü, frambuaz ve çileği ayıklayıp, yıkayın Fırın kabını yağlayın ve meyveleri tek sıra halinde sıkışık olarak dizin Krema, süt, un ve toz şekeri 2 adet yumurta ile çırpın Bu karışımı azar azar meyvelerin üstüne döküp, tahta bir kaşıkla üstlerini düzeltin Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar pişirin Ilık veya tercihinize göre sıcak olarak Carte d'Or Light Çilekli Dondurma ile servis yapın İsterseniz çilekli sos ile süsleyebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|