08-12-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Muzlu Sarma Tatlısı
Muzlu Sarma Tatlısı

Malzemeler,
1 litre süt
1 paket pötibör bisküvi
1 paket margarin (250 gram)
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet orta boy muz
Hazırlanışı,
Orta boy tencereye margarini alıp kısık ateşte eritin
Süt, un ve şekeri ilave edip karıştırın
Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin
Muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin
Orta büyüklükte tepsiye muhallebiyi döküp soğuması için bekletin
Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin
Muzların kabuğunu soyup çatalla ezip püre haline getirin
Soğuyan muhallebiyi orta büyüklükte dilimler halinde kesin
Her bir dilim muhallebinin bir tarafını un haline getirilmiş bisküviye batırın
Muhallebinin tam ortasına 1 tatlı kaşığı püre haline getirilmiş muz koyun
Muhallebi dilimini rulo şeklinde sarın
Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın
Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|