Konu
:
Ayçiçeği Bitkisinin İnsan Vücuduna Şifalı Yararları
Yalnız Mesajı Göster
Ayçiçeği Bitkisinin İnsan Vücuduna Şifalı Yararları
08-11-2010
#
1
Şengül Şirin
Ayçiçeği Bitkisinin İnsan Vücuduna Şifalı Yararları
Ayçiçeği Bitkisinin İnsan Vücuduna Şifalı Yararları
Ayçiçeğinin Önemli Faydaları
Yaprakları ve çiçekleri ateş düşürücü ve öksürüklü hastalıklarda göğsü yumuşatıcı özelliklere sahiptir
Bu etkileriyle Rusya’da bilinen bir halk ilacıdır
Bunun için ayçiçeği çekirdeklerinden soyulmuş 50 gr’lık miktar 0
5 lt su içinde kaynatılır
Suyun yarısı buharlaşınca ateşten indirilir çekirdekler temizlenip 100 gr
toz şeker veya bal ilave edilir
Bu karışımdan günde 3 defa 2 çay kaşığı içilir
Bu şekilde kaynatılmış ayçiçeği çekirdekleri lapa haline getirilerek çıbanları olgunlaştırmakta da faydalanılabilir
Ayçiçek Bitkisinin Tıbbi Etkileri
Ayçiçek yağının en önemli özelliği doymamış yağ asitleri içerdiğinden, kandaki kolesterol seviyesini arttırmaması ve böylece damar sertliğine yol açmamasıdır
Çünkü kandaki kolesterol miktarı artışı, pıhtılaşmaya eğilimi yükselterek damar sertliğinde başlangıç mekanizması olarak rol oynar
Bu açıdan damar sertliğinden korunmak için en iyi yağ mısırözü yağı ile birlikte ayçiçek yağıdır
Damar sertliği tuttuğu organa göre erken bunama, angina denilen kalp ağrıları, yüksek tansiyon, kollarda bacaklarda ağrılar ve his bozukluklarına ve daha birçok şikayetlere yol açabilir
Ayçiçek köklerinin değişik bir özelliği de kan şekerini attırmadığından şeker hastalarının bu kökleri bazı içeceklerinde doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilmesidir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul