08-02-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuklu Kadınbudu Köfte
Tavuklu Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
500 gr tavuk kıyması
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar, kimyon
Kızartmak için:
1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Pirinçleri yıkayıp süzün 4 su bardağı su ile haşlayın süzün Soğumasını bekleyin
Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozları ince kıyın
Kıyma, haşlanmış pirinç, soğan, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun
Dilerseniz kimyon ve yenibaharı da ekleyebilirsiniz
Yoğurduğunuz harcın ağzını kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin
Unu bir tabağa alın Yumurtaları çukur bir kapta çırpın
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuçlarınızın arasında yuvarlayın Uzun ve yassı köfteler hazırlayın
Yağı kızdırın Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp tavada kızartın
Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|