Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasülye Turşusu

Eski 07-21-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Taze Fasülye Turşusu



Taze Fasülye Turşusu


Malzemeler

Taze Fasülye Turşusu Taze fasulye, tuz, sarımsak

Yemeğin Tarifi

Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır Soğuk su içinde soğutulur Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,

Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla