07-21-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Taze Fasülye Turşusu
Taze Fasülye Turşusu
Malzemeler
Taze Fasülye Turşusu Taze fasulye, tuz, sarımsak
Yemeğin Tarifi
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır Soğuk su içinde soğutulur Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|