Konu
:
Fırında Kızartma Pişirmenin Püf Noktaları - Fırında Kızartma Nasıl Yapılır ? Tarifi, Pişirme
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kızartma Pişirmenin Püf Noktaları - Fırında Kızartma Nasıl Yapılır ? Tarifi, Pişirme
07-20-2010
#
1
[KAPLAN]
Fırında Kızartma Pişirmenin Püf Noktaları - Fırında Kızartma Nasıl Yapılır ? Tarifi, Pişirme
İyi Yemek Pişirme Sanatı
İyi yemek yapmak demek tarifi iyi uygulamak anlamına kesinlikle gelmez
Çünkü iyi ve güzel yemek yapmanın sırrı her zaman hangi gıdayı nasıl pişirdiğinize bağlıdır
Bu yüzden yemeklerin tam kıvamında olması için ve istediğiniz tadı ve lezzeti almak için hangi gıdanın hangi koşullarda pişirilmesi gerektiğini iyi bilmeniz gerekir
İşte fırında kızartma pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar ve teknikler…
Fırında Kızartma Teknikleri
Fırınlama tekniği et ve sebzelerdeki şekeri karamelize hale getiriyor
Böylece kalori almadan lzzet sağlayabiliyorsun
Fırında; Tavuk, biftek ya da somon gibi yağlı bir balık tütü olabilir
Patates, tatlı patates, havuş gibi sebzeleri tercih et
Bu sebzelerin pişmesi daha uzun zaman alıyor, böylece karamelize olurken gereğinden fazla pişmesi gerekmiyor
Tatlı için muz, ananas veya yeni olgunlaşmış şeftali denemelisin
Meyveleri fırınlamadan evvel erimiş tereyağı ya da kanola yağına bulayıp toz şeker serp
Teknik olarak ise; fırını öneceden ısıtmalısın
Malzemelerin üstüne hafifçe zeytinyağı, biraz tuz, biber ve en sevdiğin kuru baharatları ekle
Etin ne zaman piştiğini belirlemek için dijital termometre kullanın
Meyve ve sebzeler ise dışı kahverengi bir renk almaya başladığında ve içi yumuşadığında pişmiş oluyor
[KAPLAN]
Kullanıcının Profilini Göster
[KAPLAN] Kullanıcısının Web Sitesi
[KAPLAN] tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul