Konu
:
Kendi Suyunda Yemek Pişirme Tekniği - Kendi Suyunda Yemek Nasıl Yapılır ?
Yalnız Mesajı Göster
Kendi Suyunda Yemek Pişirme Tekniği - Kendi Suyunda Yemek Nasıl Yapılır ?
07-20-2010
#
1
[KAPLAN]
Kendi Suyunda Yemek Pişirme Tekniği - Kendi Suyunda Yemek Nasıl Yapılır ?
Yemek Yapmak Sanat İşidir
Güzel yemek yapmak demek tarifi iyi uygulamak anlamına kesinlikle gelmez
Çünkü iyi ve güzel yemek yapmanın sırrı her zaman hangi gıdayı nasıl pişirdiğinize bağlıdır
Bu yüzden yemeklerin tam kıvamında olması için ve istediğiniz tadı ve lezzeti almak için hangi gıdanın hangi koşullarda pişirilmesi gerektiğini iyi bilmeniz gerekir
İşte sote pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar ve teknikler…
Kendi Suyunda Nasıl Pişirilir?
Lokum gibi yumuşak ve lezzetli yemekler ağız sulandırıyor
Kendi suyunda pişirme de; Kuşbaşı tavuk, dana yada kuzu eti en iyi pişer
Teknik olarak; önce et parçalarını ocağın üstünde kahverengi oluncaya kadar ısıt, ardından tencereye su koy
Et suyu kullanırsan daha lezzetli olur
Et ya da tavuk bulyon kullanabilirsin
Ot ve baharatlar lezzeti artırır
Daha sonra şarap ya da bira ekleyerek daha farklı bir tat yakalayabilirsin
Kısık ateşte pişirmeye devam et
Kapak daima kapalı olmalı
Ara sıra kontrol edip karıştırmayı ihmal etme
Kırmızı et bir saat, tavuk ise 45 dakika pişmeli
[KAPLAN]
Kullanıcının Profilini Göster
[KAPLAN] Kullanıcısının Web Sitesi
[KAPLAN] tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul